Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa duszona z cebulą i marchewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
marchewka 3-4 szt
cebula 3-4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
cukier
olej
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa duszona z cebulą i marchewką

Z fasolki usunąć twarde końce, marchewkę obrać i pokroić w krążki lub ćwiartki,razem ugotować w osolonej wodzie. Cebule pokroić w krążki i jeszcze na pół, poddusić na oleju. Ugotowane warzywa dodać do cebuli , dusić na wolnym ogniu, podlewając wodą, Doprawić solą pieprzem i cukrem , można dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego. Można podawać na ciepło, zimno lub włożyć do słoiczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natuś 14.07.2011 21:01
Fasolka już kupiona. Jutro zabieram się za robotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak