Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
marchewki 2 szt
wywar drobiowy 1,5 l
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
ziemniaki młode 5 szt
groszek ptysiowy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z groszkiem

Botwinkę umyj, oczyść, pokrój na małe kawałki. Marchewki i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz. Wszystkie warzywa włóż do wywaru, oprósz solą i pieprzem. Ugotuj na małym ogniu. Zmiksuj, przypraw do smaku, mocno podgrzej. Zupę rozlej do talerzy, posyp groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.09.2013 21:31
pyszna botwinka
Norgiusz 22.05.2012 06:54
mniam
ela16 23.01.2012 13:32
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak