Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi po hiszpańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 80 dkg
żółtko jajek 4 szt
musztarda 2 łyżki
ocet winny 4 łyżki
oliwa szklanka
sól
pieprz
cukier szczypta
sok z cytryny
szczypiorek usiekany 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi po hiszpańsku

Szparagi gotujemy.Żółtka miksujemy z musztardą i octem i dodajemy po trochu oliwy,doprawiamy solą pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.Polewamy szparagi sosem posypujemy posiekaną zieleniną i ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.10.2011 08:38
ciekawy przepis
anemon 17.07.2011 07:22
Pyszna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak