Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 4 szt
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 15 g
margaryna Kasia 1 szt.
maliny świeże 2 szkl.
jagody 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić po kolei 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei po 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Ciasto wyłożyć świeżymi malinami i jagodami, posypać drobną kruszonką zrobioną z mąki, cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.07.2011 15:06
mniam,mniam,pycha
bejciu24 15.07.2011 19:54
jagodowe też musi być dobre
Robert10 14.07.2011 13:23
o jakie śliczne, aż ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak