Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste kluski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kefir 3 łyżki
mąka 5 łyżek
cukier puder 1 łyżka
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste kluski

Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z mąką, mąką ziemniaczaną, cukrem pudrem i kefirem. Dodać do tego białko ubite na sztywną pianę, delikatnie wymieszać. Zagotować w garnku wodę, lekko ją osolić. Masę kłaść łyżeczką na wrzącą wodę. Gotować 1 minutę. odwrócić kluseczki na drugą stronę za pomocą widelca i po kilku sekundach wyjąć do miseczki. Podawać z sosem owocowym lub roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 14.07.2011 23:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak