Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone beziki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3/4 szkl
cukier 3 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone beziki

Białka ubij na sztywną pianę, powoli wsypując cukier. Pod koniec ubijania dodaj proszek do pieczenia i mąkę, wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, usmaż na złoty kolor. Podawaj gorące z dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.01.2014 07:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak