Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 0,5 kg
cebula 1 szt
bulion drobiowy 1 szkl
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe

Żołądki oczyść, umyj, pokrój na małe kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć żołądki, obsmaż na złoty kolor. Przypraw do smaku. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę, dodaj do żołądków, zeszklij. Podlej bulionem, duś do miękkości (dolewaj po łyżce wody). Mąkę połącz ze śmietaną i odrobiną wody. Dodaj do żołądków. Zagotuj, przypraw do smaku. Podawaj z ziemniakami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.02.2014 07:26
bardzo lubię
ronald88 05.10.2011 15:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak