Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z wędzonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka 250 g
pory 4 szt.
ziemniaki 4 szt.
marchewki 3 szt.
korzeń pietruszki
kawałek selera
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
ziele angielskie kilka ziaren
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z wędzonką

Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na kawałki. Zalać 5 szklankami wody. Dodać ziele angielskie, pieprz w ziarnach, sól do smaku. Gotować 35 minut. Ziemniaki pokroić w kawałki. Dodać do zupy po 10 minutach gotowania. Pory pokroić na kawałki. Masło rozgrzać, dodać koncentrat, przez chwilę smażyć, dodać pory i smażyć dalej. Pory razem z podsmażonym masłem wrzucić do zupy. Gotować 5 minut. Dodać śmietanę, sól i pieprz. Wędzonkę pokroić w kostkę. Podsmażyć. Wrzucić do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 14.07.2011 11:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak