Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz tradycyjny

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1,5 kg
marchewki 3 szt.
pietruszka
seler
por
cebula
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
sól
sok z cytryny
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz tradycyjny

włoszczyznę i buraki pokroić. Zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy, gotować 30-45 minut. Pozostałe buraki ugotować lub upiec w skórkach. Gotowe obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać do wywaru. Grzyby moczyć w wodzie 4 godziny, ugotować. Wywar wlać do barszczu, a grzyby zużyć do nadzienia pierogów, pasztecików lub uszek. Barszcz wymieszać, podgrzać (nie gotować), przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i startym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak