Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędliny w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 szt
papryka czerwona 1 szt
bulion drobiowy 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
salami 6 (plastry)
rzodkiewka 6 (czerwona)
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wędliny w galarecie

Żelatynę rozpuszczamy w bulionie i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć wędlinę, na niej plastry jajka. Na wierzch dodajemy rzodkiewkę, paprykę i sypiemy trochę groszku. Całość zalewamy żelatyną i odstawiamy do lodówki. Można podawać potrawę z sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 05.06.2012 21:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak