Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
cebule 2 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziemniaki 50 dag
olej 2 łyżki
kermówka 10 dag
sól
pieprz
borowiki 2 dag
borowiki 20 dag
Owoc jałowca cały Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa

Mięso zalać 6 szklankami wody, zagotować. Jedną cebule pokroić na pół, dodać do rosołu z listkami laurowymi, jagodami jałowca i włoszczyzną, gotować 1 godzinę. Suszone grzyby namoczyć. Ziemniaki pokroić. Drugą cebulę posiekać. Włoszczyznę i mięso wyjąć i pokroić na kawałki. Cebule i grzyby podsmażyć na oleju. Dodać ziemniaki, wlać rosół, gotować 15 minut, zmiksować. Przyprawić śmietaną, solą i pieprzem. Świeże grzyby usmażyć. Do zupy dodać mięso, warzywa i smażone grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.06.2012 21:31
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak