Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
sól
marchewki 40 dag
seler naciowy 30 dag
rosół warzywny 1 litr
cebula
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 listki
papryka czerwona 2 szt.
cukinie 2 szt.
oliwa 2 łyżki
tymianek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Ziemniaki podzielić na połówki, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 20 minut. Marchewki i seler pokroić na małe kawałki. Zagotować rosół. Włożyć marchew, seler, listki laurowe i ziarenka pieprzu, gotować 15 minut. Cukinię, cebulę i paprykę pokroić na kawałki, podsmażyć. Przyprawić na pikantnie solą i pieprzem, wymieszać z posiekanym tymiankiem. Ziemniaki i podsmażone warzywa włożyć do rosołu, jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak