Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione 2 szt.
por (biała część)
marchew
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
kostka rosołowa
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Por pokroić w plasterki, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa włożyć do garnka, wlać litr wody, gotować 15 minut. Dodać serki, kostkę rosołową i gotować aż serki się rozpuszczą. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Podawać z kluskami lub grzankami. Posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak