Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 60 dag
ryż 20 dag
cebule 2 szt.
olej 2-3 łyżki
przecier pomidorowy 1,5 szkl.
pieprz
sól
ser żółty 2-3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżem

Ryż ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dynię (bez skóry i pestek) zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cebulą i ryżem, przyprawić, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Zalać przecierem i posypać żółtym serem. Piec aż ser się rozpuści w 180 stopniach. Podawać z kwaszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak