Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
pieczarki 30 dag
cebula
sól
pieprz
jajko
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące kanapki

Ciasto rozmrozić, pokroić na 8 kwadratów, uformować na środku wgłębienie, posmarować jajkiem roztrzepanym z 2 łyżkami wody, ułożyć na blasze. Pieczarki drobno posiekać, wrzucić na patelnię bez tłuszczu. Dodać posiekaną cebulę, podsmażyć, dodać masło, przyprawić do smaku. Wyłożyć na ciasto. Piec na rumiano w temp. 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak