Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dag
pieczarki 25 dag
cebula
czosnek 3 ząbki
pomidory z zalewy 3-4 szt.
przyprawa do zup 1 łyżeczka
śmietana gęsta 1/2 szkl.
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z pieczarkami

Na patelni z rozgrzanym tłuszczem usmażyć osobno wątróbki, pokrojone na plasterki pieczarki, cebule i pomidory. Usmażone produkty przełożyć do garnka, posolić, wlać śmietanę i przyprawę do zup, dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać. Dusić 10 minut, doprawić pieprzem. Podawać z ziemniakami piure lub kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 14.07.2011 09:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak