Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERŚ INDYCZA Z MARCHEWKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5 kg
marchewki 6 szt
musztarda 2 łyżki
oregano 2 łyżki
curry 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIERŚ INDYCZA Z MARCHEWKĄ

Marchewki obrać,umyć i osuszyć.Pierś z indyka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikem.Za pomocą długiego i cienkiego noża zrobić w mięsie kieszeń.Natrzeć mięso w środku i na zewnątrz solą i grubo zmielonym pieprzem.Odstawić do lodówki na 30 minut.Musztardę wymieszać z oregano i łagodnym curry.Do kieszeni w mięsie włożyć marchewki i spiąć wykałaczkami.Mięso natrzeć musztardą z przyprawami.Włożyć do rękawa foliowego i piec w 190 st.C ok 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.12.2013 12:59
pyszne miesko
Margo1 25.10.2013 10:29
chyba jeszcze nie jadłam
Wacław 30.09.2013 10:16
lubimy mięso z drobiu,pycha
misia53 23.06.2013 14:13
to coś dla mnie dietetycznego
Grażyna13 11.01.2013 16:49
Lubię takie dania :)
anemon 03.01.2013 08:41
Bardzo ciekawe połączenie.
Motorek 30.11.2012 10:22
super
Robert10 08.05.2012 21:32
taką lubię
ben-ka 02.04.2012 09:06
lubię drób i takie jedzobko.
piter 09.11.2011 23:27
smakowity pomysł
smakoszek 03.08.2011 16:15
pyszne
Mariusz10 23.07.2011 23:23
świetne mięsko;)
Krystyna32 14.07.2011 08:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak