Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem marchwiowo pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1,5 kg
pomarańcza 5 szt
cebula 2 szt
imbir 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 l
bulion 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem marchwiowo pomarańczowa

Marchewki obieramy i kroimy w talarki. Cebule obieramy i kroimy w krążki. Kostki bulionowe wrzucamy do wody, dodajemy marchew i cebulę. Gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Jedną pomarańcz obieramy ze skórki i białej błonki, dzielimy na cząstki. Z pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem. Zupę podgrzewamy, rozlewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami pomarańczy. Do dekoracji zupy pomarańcz możemy zastąpić jabłkiem pokrojonym w drobną kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.01.2013 20:30
Fantastyczne połączenie - podoba mi się taka zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak