Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAGODY POD PIERZYNKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 łyzek
cukier 20 łyzek
olej roślinny 20 łyżek
jaja 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
mleko 1 szklanka
białko 3 szt
mąka ziemniaczana 2 łyzki
cukier 2 łyzki
jagody 1/2 litr
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: JAGODY POD PIERZYNKĄ

Wszystkie składniki na ciasto, wymieszać mikserem.
Wylać na posmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 38x27cm.
Ubić pianę z białek i cukru, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, połączyć z jagodami.
Ciasto posypać, delikatnie bułką tartą, i wyłożyć \"masę jagodową\"
Piec w 180oC, około 50 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.07.2015 19:12
świetna wersja jagód
Renataj 13.05.2012 18:07
Pyszne i apetyczne aż ślinka cieknie.
agata1722
agata1722 03.08.2011 11:53
robię lobię to mi smakuje
eli82 14.07.2011 15:33
rewelacja !!!
ewasylwia 14.07.2011 11:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak