Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi w migdałach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
sok z cytryny
mąka pszenna
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki pęczek
płatki migdałowe 4 łyżki
wino białe 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi w migdałach

Pstrągi oczyszczamy posypujemy solą i skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na godzinę,następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie wyjmujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym.Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek posiekaną natkę pietruszki i migdały,pod koniec smażenia dodajemy wino.Sosem polewamy pstrągi i zapiekamy 10 min w 2oo stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 18.07.2011 11:03
ale smaczne
anemon 14.07.2011 06:27
To lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak