Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
bulion drobiowy 4 szklanki
pietruszka
sól
pieprz
ryż 1 torebka
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Marchewkę kroimy w słupki. Pozostałe warzywa w spore kawałki. Wszystko zalewamy bulionem i gotujemy aż warzywa zmiękną. W tym czasie gotujemy na sypko ryż w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu i szczyptą bazylii. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat i drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy 15 minut. Na środku talerza kładziemy górkę z ryżu i dookoła zalewamy zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2013 16:40
Zawsze dobra zupa.
Sylwia88 13.07.2011 21:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak