Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk smażony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 2 kg
olej do smażenia
mąka
sól
cytryna
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk smażony

Ryby myjemy i osuszamy i kroimy na kawałki.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej.Ryby obtaczamy w mące i smażymy na jasnozłoty kolor,następnie osączamy na ręczniku papierowym.Podajemy obłożone plasterkami cytryny i listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.02.2012 09:45
pyszna rybka
Krystyna32 02.11.2011 09:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak