Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 kg
papryka czerwona 1 szt
czosnek 1 główka
oliwa 1 szklanka
ocet 1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat 1,5 łyżeczki
wątróbka 10 dkg
tymianek
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: królik z czosnkiem

Królika myjemy i dzielimy na kawałki.Oliwę mieszamy z czterema żabkami roztartego czosnku,solą tymiankiem i listkiem laurowym,polewamy królika i odstawiamy na 2 godziny po tym czasie obsmażamy w tej samej oliwie i wyjmujemy.Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną wątróbkę.Pokrojoną paprykę miksujemy z resztą czosnku,kminkiem wątróbką i papryką w proszku i szczyptą soli.Do zmiksowanych składników dodajemy trochę oliwy i ocet.Pastą smarujemy królika i podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.02.2013 08:17
danie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak