Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ziemniaki duże 10
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym.

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż i łyżeczką wydrążyć w połówkach otwory. Do połowy z nich nałożyć mielone mięso, które należy doprawić do smaku pieprzem i solą. Następnie każdy ziemniak przykryć jego drugą połówką. Zapiekać w piekarniku do miękkości. Temp. 180 stopni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta-25 13.07.2011 21:47
Łatwe i proste danie :) Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak