Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z navarry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
kurki 10 dkg
szynka surowa 10 dkg
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
masło 3 dkg
sok z cytryny
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z navarry

Pstrągi oczyszczamy posypujemy solą i skrapiamy sokiem z cytryny,odkładamy na godzinę.Kurki oczyszczamy i także skrapiamy sokiem z cytryny,szynkę kroimy w małą kostkę ,czosnek i natkę pietruszki siekamy i mieszamy.Ryby osuszamy papierowym ręcznikiem obtaczamy w mące i smażymy na oliwie zdejmujemy z patelni i wkładamy do formy.Do oliwy ze smażenia ryb dodajemy masło i podsmażamy kurki natkę i czosnek przez 5 min na małym ogniu,następnie dodajemy szynkę i smażymy jeszcze 2 min.Obkładamy usmażone ryby i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2011 08:10
extra
anemon 14.07.2011 06:29
Fajne połączenie pstrąga z kurkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak