Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
ogórki kiszone 0,5 kg
kostki rosołowe 4 szt
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana kremowa 30%
ziemniaki 4 duże
marchew 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Wszystkie moje zupy gotuję na bazie bulionu warzywnego bądź drobiowego. Nie na mięsie. Dla mnie takie zupy są smaczniejsze.

3 litry wody wlać do garnka, wrzucić 4 kostki warzywne bądź rosołowe drobiowe. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do wody. Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe. Dodać startą na grubej tarce marchew. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać starte na tarte ogórki kiszone. Zupę można zabielić śmietaną kremówką. Gotować 5-10 min. po dodaniu ogórków.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak