Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa na cienkim i miękkim spodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
jajko
sól
keczup
pieprz
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
grzyby 30 dag
olej do smażenia
kawałek żółtego sera

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa na cienkim i miękkim spodzie

Grzyby pokroić w plasterki, poddusić na oleju. Mąkę rozdrobnić z jajkiem, jeżeli masa będzie za gęsta, dodać wody. następnie wsypać proszek do pieczenia, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto wylać na rozgrzany olej, Na upieczoną powierzchnię nałożyć farsz, przykryć plasterkami sera. Smażyć aż ser się rozpuści. Polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak