Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa klopsowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ziemniaki 3 szt
marchwka 2 szt
seler 1 mały kawałek
pietruszka zielona
por 1 szt
majeranek 1 łyżka
mąka pszenna 3 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
ocet 10 % 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa klopsowa

Do garnka wlewamy wody wrzucamy umyte i pokrojone warzywa oraz liśc laurowy i ziele angielskie.Ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do wody przyprawiamy Kucharkiem.Mięso mielone doprawiamy według uznania lepimy małe klopsiki.ziemniaki jak beda na pół miękkie w tym czasie wrzucamy klopsiki mielone.gotuje do miękkości ziemniaków i mielonego.Zaciągamy zupę mąką z wodą.Gotujemy chwilkę wyłączamy z gazu wlewamy śmietanę na koniec do samku dodajemy ocet(jak kto lubi)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 11.08.2011 15:20
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak