Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pietruszka natka
duży plaster sera
cebula 4 szt.
karp kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Ugotować wywar z jarzyn razem z łbami i płetwami karpi. Gdy jarzyny są miękkie, wyjąć łby,płetwy i jarzyny, wszystko wyrzucić, oprócz marchewki, która posłuży do dekoracji. Dodać sól, pieprz, posłodzić, wymieszać, po czym wywar odcedzić i dopiero wtedy włożyć do niego dzwonka ryby bez ości. Gotować je bardzo delikatnie około 15 min., następnie wyjąć i ułożyć na półmisku. Udekorować natką pietruszki oraz plasterkami marchwi. Zalać wywarem, dodając do niego na wszelki wypadek 2 łyżeczki żelatyny, by zsiadł się nam jak należy.!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.06.2013 09:58
coś dla mnie
Ewelina47 24.10.2012 12:44
spróbuję
berys18 27.08.2012 14:10
pyszny karpik
junox 26.12.2011 14:54
nie przepadam
barbara11561 11.11.2011 22:25
pyszny
Grazyna0211 24.08.2011 18:17
świetny
ben-ka 26.07.2011 07:47
pyszna rybka!:)
smakoszek 14.07.2011 14:15
Lubię karpiki
Izabela/bella81 14.07.2011 08:36
musi być smaczny
halina17 13.07.2011 19:55
Lubię ryby w galarecie , nie koniecznie musi być karp.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak