Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po katalońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1/2 kg
oliwa 5 łyżek
rodzynki 3 łyżki
orzeszki piniowe 3 łyżki
czosnek posiekany 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po katalońsku

Rodzynki moczymy w gorącej wodzie i odcedzamy.Orzeszki piniowe podsmażamy na rozgrzanej oliwie,dodajemy rodzynki i czosnek,chwilę razem smażymy,dodajemy umyte i osuszone liście szpinaku przykrywamy i dusimy co jakiś czas mieszając. Kiedy szpinak zmięknie odkrywamy i czekamy aż odparuje,przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.11.2011 15:59
extra
joanna77 19.08.2011 20:14
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak