Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bobem i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
bób 45 dag
Kukurydza z Puszki 1 op
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wino białe wytrawne 100 ml
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bobem i kukurydzą

1. Ryż gotujemy al dente. Odcedzamy, szklankę wody zachowujemy. Bób gotujemy ok 20 min. Obieramy.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę osaczamy. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i siekamy.
3. Cebulę rumienimy na oleju. Wsypujemy ryż i podlewamy woda z gotowania. Doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Gotujemy 5 min. Następnie wsypujemy bób i kukurydzę. Wlewamy wino, posypujemy szczypiorkiem i koperkiem. Mieszamy. Podajemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.07.2011 08:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak