Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasoli z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 30 dkg
tuńczyk kawałki w oleju 30 dkg
cebula
bazylia 5 listków
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasoli z tuńczykiem

Fasolę moczymy przez całą noc w odzie,następnie gotujemy ok 45 min w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.Tuńczyka rozdrabniamy,cebulę obieramy i kroimy w krążki.Bazylię i czosnek siekamy.Składniki wkładamy do miski solimy oprószamy pieprzem i polewamy oliwą.Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.07.2011 08:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak