Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-pikantny deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 3 szt
jabłka 2 szt
gruszki 2 szt
cytryna 1 szt
morele 4 szt
czereśnie wg uznania
sos
oliwa 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
cukier puder do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-pikantny deser

!. Cytrynę sparzamy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Składniki sosu dokładnie mieszamy i dodajemy 1/2 łyżeczki skórki z cytryny. Schładzamy.
2. Owoce myjemy, obieramy. Usuwamy pestki i gniazda nasienne. Czereśnie przekrawamy na pół, resztę owoców kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy z sosem. Przykrywamy. Chłodzimy 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.09.2012 21:36
dobry
dasada1 08.06.2012 21:18
fajne
dasada1 08.06.2012 21:18
fajne
dasada1 08.06.2012 21:18
fajne
dasada1 08.06.2012 21:18
fajne
dasada1 08.06.2012 21:18
fajne
dasada1 08.06.2012 21:18
fajne
noculos 08.06.2012 19:12
zaciekawił mnie ten przepis
noculos 08.06.2012 19:12
zaciekawił mnie ten przepis
halina17 13.07.2011 20:02
ciekawy sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak