Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w czekoladzie i kokosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
czekolada 1 szt
wiórki kokosowe wg uznania
miód 1 łyżeczka
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w czekoladzie i kokosie

1. Pomarańczę myjemy i osuszamy. Z połowy wyciskamy sok. Do soku dodajemy miód i sok z cytryny. Mieszamy.
2. Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Banany obieramy. Kroimy w ok 0,5 cm plasterki i zanurzamy w soku. Następnie połowę obtaczamy w czekoladzie, pozostałe w wiórkach. Resztę pomarańczy kroimy w plastry i podajemy wraz z bananami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 18.01.2013 10:41
zjadłabym
dorotka0000025 23.11.2012 14:31
na pewno pyszne
halina17 13.07.2011 20:04
dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak