Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety duszone z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
czosnek 1 ząbek
cebula 3 szt
ziemniaki 5 szt
sałata kolorowa 1 op
olej wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Filety duszone z cebulą

1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek w plastry. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek siekamy, cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju. Następnie podlewamy małą ilością wody i dusimy ok 10 min. Wkładamy mięso. Dusimy jeszcze ok 10 min.
3. Sałatę myjemy i osuszamy. Lekko solimy i skrapiamy olejem. Mieszamy.
4. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy ziemniaki. Podajemy z sałatą do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.06.2013 18:53
pyszniutki obiadek
Dorian 10.05.2013 08:01
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak