Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
mąka ziemniaczana 3 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
margaryna 1,5 kostki
brzoskwinie 1/2 puszki
rodzynki 1/2 szklanki
cukier 350 gram
budyń waniliowy 1 opakowanie
twaróg 1 (zmielony)
kisiel 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK

Kostkę margaryny, 4 łyżki cukru, 5 żółtek, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia połączyć i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą schłodzić a druga upiec.

Pozostałą margarynę zmiksować z 150 g. cukru, 2 jajami, serem oraz budyniem. Masę wylać na upieczone ciasto. Na serze umieścić pokrojone brzoskwinie oraz wcześniej namoczone rodzynki. Na brzoskwinie położyć pianę ubitą z białek i pozostałego cukru oraz kisielu. Wierzch posypać schłodzoną kruszonką. Piec ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.01.2012 19:28
Mniam
Ibag24 08.09.2011 22:18
najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak