Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka zapiekanka z bułki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 70 dag
mleko 0,75 ml
jajko 3 szt.
cukier 4-5 łyżek
sok z cytryny
skórka z cytryny
płatki migdałowe 2 łyżki
cynamon
masło
orzechy włoskie 10 mielone
bułka czerstwa 6-7 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka zapiekanka z bułki

Bułki pokroić na cienkie kromki. Mleko zmiksować z jajkiem, cukrem, sokiem i skórką cytrynową, cynamonem oraz orzechami. Kromki bułki zalać połową masy mlecznej, odstawić na 5-10 minut, aby nasiąkły. Wiśnie wydrylować. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Kromki ułożyć warstwami przekładając wiśniami. jako ostatnią warstwę nałożyć kromki. polać resztą masy mlecznej i obłożyć płatkami masła. Piec 30-35 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 04.09.2011 22:58
fajna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak