Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ Z RYŻEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 litry
masło 5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
rodzynki 100 gram
ryż 600 gram
żółtko jajek 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ Z RYŻEM

Ryż opłukać. Odlać dwie szklanki mleka, dodać żółtka i wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z masłem, cukrem zwykłym oraz waniliowym. Po zdjęciu z ognia dodać żółtka i zagotować. Do mleka dosypać ryżu i gotować do miękkości. Do masy dodać rodzynki i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.01.2012 17:44
Ciekawy pomysł.
Sylwia56
Sylwia56 05.11.2011 14:39
fajne
Zoso 26.07.2011 19:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak