Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ze szpinakiem i gorgonzolą w pikantnym sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
szpinak mrożony 500 g
ser gorgonzola 150 g
czosnek 4 ząbki
mięso mielone 200 g
jajko 2 sztuki
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
ryż 1/3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ze szpinakiem i gorgonzolą w pikantnym sosie pomidorowym

Mięso wymieszać z posiekaną cebulką, czosnkiem zmiażdżonym, szpinakiem, serem gorgonzola i przyprawami i ryżem. Kapustę sparzyć, wyjmować kolejno liście, wykrawać twarde części, zawijać mięsko w liście, obsmażać na patelni, układać w naczyniu żaroodpornym na warstwie oleju, polać bulionem na 1 cm wysokości, polać sosem pomidorowym z mojej księgi. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 2 godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 06.06.2012 21:01
smaczne danie
meduza 16.09.2011 15:50
mniam
ana00 14.07.2011 12:05
Takich jeszcze nie jadłam,ale może warto spróbować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak