Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
woda
sól 1 szczypta
Nadzienie:
mięso z rosołu 25 dag
marchewka z rosołu 1 sztuka
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem

Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.
Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.10.2011 23:28
prawdziwa fabryka uszek :)
czekoladka_m 04.09.2011 17:12
Ale pięknie Ci wyszły:)
Beatris 17.08.2011 16:49
Uwielbiam takie małe co nieco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak