Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe pchełki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada biała 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe pchełki

Każdą czekoladę połamać na kawałeczki i roztopić na parze lub w mikrofali. Do silikonowej foremki wlewać na dno pół łyżeczki gorzkiej czekolady. Na to kilka kropel białej czekolady. Wykałaczką zmieszać delikatnie obie czekolady, zrobić wzorki. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie delikatnie wyjąć czekoladki z foremki. Kolejną porcję zrobić identycznie zmieniając tylko kolor czekolady. Biała jako baza, gorzka - kilka kropel na wzorek. Gotowe pchełki przechowywać w lodówce.

Smacznego!!

--> najlepiej nadaje się do tego silikonowa forma na mini mufinki
--> porcja na 60 pchełek
--> takie pchełki świetnie nadają się również do dekoracji ciast i deserów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.11.2016 12:16
Super dekoracja
Jolanta40 19.11.2016 15:39
ale śliczne !
joanna43 12.05.2012 00:02
ładniutkie
rjustysia 17.04.2012 11:57
Jakie śliczne! :)
alaaa 22.11.2011 20:41
fantastyczny pomysł
haniaa 29.10.2011 14:44
czasochłonne ale pewnie wzbudza zainteresowanie :)
Neetka90 18.07.2011 10:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak