Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
sól do smaku
marchew 2 sztuki
nac selera 2 liście
por 2 liście
ziemniaki 70-80 dkg
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
ocet 2 łyżki
cukier 3 łyżki
buraki ćwikłowe 1 kg
przyprawa uniwersalna wg uznania
barszcz czerwony 1 torebka
bulion 2 sztuki
kości schabowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kości na zupę włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować,zebrać szumowiny. Do wywaru dodać trochę soli, kostki bulionowe, pokrojone w półplasterki marchewki i liście pora i selera. Gotować 15 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i barszcz w proszku. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać ocet (jak ktoś woli może go zastąpić sokiem z cytryny) i cukier. Na koniec dodać ugotowane i starte na tarce buraczki. Doprawić przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.07.2013 21:36
pyszna zupka
Bernadeta1 08.04.2013 00:40
moja ulubiona zupa
Weronika_eM 14.07.2011 23:23
mniam,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak