Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowa galaretka w musie porzeczkowym na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 2 litry
cukier 1 szkl.
galaretka porzeczkowa 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowa galaretka w musie porzeczkowym na zimę

1 litr porzeczek zmiksować blenderem, zagotować, dodać cukier i gotować 10 minut, dodać całe porzeczki i gotować dalsze 10 minut, wyłączyć gaz, dodać galaretkę porzeczkową i dokładnie wszystko połączyć, przelać do słoików, dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem, poczekać do wystygnięcia, ustawić w chłodnym, ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak