Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus porzeczkowy na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki świeże 2 litry
cukier 2 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
żelfiks trzy do 1 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Mus porzeczkowy na zimę

Świeże porzeczki włożyć je do garnka i zmiksować za pomocą blendera, zagotować Dodać cukier waniliowy i zwykły cukier, dalej gotować na małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać żelfiks 3:1 i jeszcze chwilkę gotować, przelać do słoiczków, dokładnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, nie wymagają pasteryzacji, są doskonałym dodatkiem do deserów poza sezonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:08
bardzo smaczny mus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak