Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada wiśniowo-jabłkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
jabłka 1 kg
cukier 1,5-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada wiśniowo-jabłkowa

Wiśnie umyć, wypestkować, przełożyć do garnka, dodać cukier i zagotować. Odstawić na 30-60 minut. Po tym czasie odlać 3/4 soku (można go przelać do słoiczków i zapasteryzować). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do wiśni. Gotować razem do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mieszając od czasu do czasu. Gotową marmoladę przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.06.2013 10:47
na pewno spróbuję, czekam na wiśnie i zrobię, zabieram do księgi
Weronika_eM 13.07.2011 22:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak