Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z musem czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szklanka
czekolada mleczna 1 tabliczka
mleko 1/3 szklanki
galaretki cytrynowe 2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z musem czekoladowym

Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, rozpuścić ją w mikrofalówce (30 sekund na pełnej mocy), ostudzić. Śmietanę ubić, dodać do niej żelatynę i czekoladę, wymieszać, rozlać do pucharków, schłodzić w lodówce. Na mus ułożyć dowolne owoce (ja dałam maliny i truskawki), zalać tężejącymi galaretkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.05.2013 23:02
Mus czekoladowy i maliny... super połączenie. Pycha.
Bernadeta1 24.04.2013 00:38
bardzo smaczny deser
Katarzyna59 06.08.2012 18:19
pyszny
Andysz 25.04.2012 21:18
piękne;)))
wojr63 29.03.2012 23:13
często takie robię w niedziele po obiedzie na deser
ziutula
ziutula 29.09.2011 15:19
można się takim deserkiem uszczęśliwić...
Grazyna0211 29.08.2011 11:14
ale pyszności!
Weronika_eM 13.07.2011 22:38
pyszności
Beatris 13.07.2011 22:28
Takie bomby kaloryczne są najsmaczniejsze. Niestety moje dzieci takie desery pochłaniają w mgnieniu oka, dlatego ten deser to już wspomnienie.
Jolanta_P-S 13.07.2011 20:01
To jest dopiero bomba kaloryczna, ale może choć coś zostało na spróbowanie? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak