Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabbit z Szanghaju :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki pokrojonej drobno w paseczki kapusty pekińskiej
½ długiego ogórka,1 średnia marchewka
kawałek białej rzodkwi ( po utarciu ok. ½ szklanki )
1 pomarańcz ,10 owoców miechunki ( lub pomidorków cherry )
pieprz mielony,sok z ¼ cytryny,cukier
olej słonecznikowy 3 łyżki
majonez 2 łyżki
makaron ryżowy 3 dag (typu: nitki)
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rabbit z Szanghaju :

Ogórek zetrzeć na tarce jarzynowej – część do mizerii, marchew i rzodkiew na grubych oczkach .Pomarańcz obrać ze skórki , oczyścić z białych włókien , podzielić na cząstki i pokroić je na 4 części każdą .Owoce miechunki ( lub pomidorki cherry ) przekroić na ćwiartki. Makaron dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki .Doprawić solą , sokiem z cytryny , pieprzem i szczyptą cukru.

Doskonałe lekkie danie kolacyjne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 20.03.2011 01:41
Genialne!!
Jolanta40 13.01.2011 10:50
nazwa świetna
Smakosz6 03.12.2010 09:16
mniam
Emilia22 25.09.2010 10:25
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak