Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolą i serdem kozim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowane buraczki 1 słoiczek
kozi ser (roladka) 250 gram
kilka liści sałąty
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
kilka listków świeżej miety
biała fasola 300 gram
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolą i serdem kozim

Fasolę ugotuj i wystudź. Jeśli używasz suchej fasoli, namocz ją wcześniej (najlepiej przez całą noc). Buraczki przepłucz zimną wodą i pokrój na połówki lub ćwiartki. Posiekaj czosnek, ser pokrój w plasterki, umyj i osusz sałatę.
Na talerzach rozłóż liście sałaty, na nich fasolę, buraczki i ser. Posyp czosnkiem, polej sosem z octu i oliwy, udekoruj świeżymi ziołami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.09.2011 16:05
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak