Sałatka z fasolą i serdem kozim

Sałatka z fasolą i serdem kozim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynowane buraczki

    1 słoiczek
  • kozi ser (roladka)

    250 gram
  • kilka liści sałąty

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • kilka listków świeżej miety

  • biała fasola

    300 gram
  • ocet

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę ugotuj i wystudź. Jeśli używasz suchej fasoli, namocz ją wcześniej (najlepiej przez całą noc). Buraczki przepłucz zimną wodą i pokrój na połówki lub ćwiartki. Posiekaj czosnek, ser pokrój w plasterki, umyj i osusz sałatę.
Na talerzach rozłóż liście sałaty, na nich fasolę, buraczki i ser. Posyp czosnkiem, polej sosem z octu i oliwy, udekoruj świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

12.09.2011 16:05
przydatny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat