Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona potrawka z ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki ok 20dag
ziemniaki ok pół kg
pomidory krojone w puszce
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
rozmaryn
mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona potrawka z ziemniaków

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą i chwilę podgotować, by były na w pół miękkie. W tym czasie obrać pieczarki i opłukać (najlepiej jeśli są małe, mniej więcej jednakowej wielkości wówczas oddzielić jedynie nóżki od kapeluszy). Ziemniaki odlać.
Naczynie żaroodporne wysmarować cienką warstwą masła, ułożyć w nim ziemniaki i posypać je przyprawą oraz rozmarynem. Na wierzch wylać pomidory z puszki (dałam ok pół puszki, tzw. \"resztki\"), pieczarki i \"porwaną\" kulkę mozzarelli. Całość delikatnie wymieszać. Zapiec w 180stopniach ok 25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 18.11.2011 09:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak