Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowo-marchewkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowiki
marchewka 3 szt
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziemniaki 4 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowo-marchewkowa

Borowiki ,cebule podsmażamy na maśle . W garnku gotujemy pokrojone ziemniaki strata na dużych oczkach marchew i pietruszkę . Gdy warzywa będą miękkie dodajemy kucharka i kostkę grzybową i dodajemy podsmażoną cebulkę z grzybami . Gotujemy chwilkę i zaciągamy śmietanką 1 łyżeczką mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 01.05.2012 10:39
musi być smaczna
Beatris 15.07.2011 11:26
Pyszniutka zupka.
iwa643 13.07.2011 08:55
można użyc borowików suszonych najpierw moczymy potem siekamy i podsmażamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak